Skip to main content

Diş beyazlatma son zamanlarda oldukça sık uygulanan bir dental kozmetik prosedürü. Peki bu konuyla ilgili en yaygın 5 yanlış bilgiye beraber bakalım mı?

1) Diş Beyazlatma Diş Minesine Zarar Verir

Birçok insan diş beyazlatmanın diş minesine zarar verebileceğini düşünür. Diş hekimi tarafından önerilen klinik uygulama ile ya da evde kullanım setleri ile yapıldığında, diş beyazlatma güvenlidir ve mineye zarar verme ihtimalini minimuma indirir. Profesyonel yönergeleri takip etmek ve tezgah üstü ürünleri aşırı kullanmamak önemlidir.

2) Diş Beyazlatma Kalıcıdır

Diş beyazlatma kalıcı bir çözüm değildir. Zaman içinde dişler; beslenme, yaşlanma ve sigara gibi faktörler nedeniyle tekrar renk değiştirebilir. Sonuçları uzatmak için düzenli bakım ve iyi ağız hijyeni sağlamak önemlidir.

3) Tüm Dişler Eşit Derecede Beyazlatılabilir

Diş beyazlatma, dişlerinizin rengini önemli ölçüde iyileştirebilir, ancak iyileşme derecesi kişiden kişiye ve -hatta ağız içerisinde dişten dişe bile değişebilir. Bazı kişiler, leke türü ve başlangıçtaki diş rengi gibi faktörlere bağlı olarak diğerlerinden daha belirgin bir değişiklik elde edebilir.

4) Diş Beyazlatma İşlemi Ağrılıdır

Doğru bir şekilde gerçekleştirildiğinde, diş beyazlatma prosedürleri genellikle ağrısızdır. Bazı insanlar, tedavi sırasında veya sonrasında hafif diş hassasiyeti yaşayabilir, ancak bu genellikle geçici bir durumdur ve hassasiyet önleyici ürünlerle yönetilebilir.

5) Tezgah Üstü Ürünler Profesyonel Beyazlatma Kadar Etkilidir

Tezgah üstü diş beyazlatma ürünleri, profesyonel tedavilerden daha az etkili olabilir. Diş hekimleri, daha yüksek konsantrasyonlu beyazlatma ajanlarını, önerilen kontrollü yöntemler ile uygular ve daha iyi ve daha tutarlı sonuçlar elde ederler.

Randevu Alın
Kapat
whatsapp