Skip to main content

Şeffaf plak tedavilerinin tercih edilmesinde önde gelen nedenlerden bir tanesinin de estetik olduğunu kendi hastalarımızın deneyimlerini de göz önünde bulundurarak rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki şeffaf plaklar tamamen görünmeyen mucizevi aygıtlar mıdır? Şeffaf plaklarla ilgili söyleyebileceğimiz pek çok yeniliğin arasında fark edilmesinin oldukça zor olması da var, ama tamamen görünmez mi; hayır. Burada dişlerin üzerinde, yakından bakıldığında fark edilebilen, minik arkadaşlarımızdan bahsedebiliriz; ataşmanlar.

Ataşmanlar, plakların bazı durumlarda dişlere istenen özel hareketleri yaptırmasını sağlamak için hareket edecek dişin üzerine, bazı durumlarda ise farklı hareketleri desteklemesi için komşu dişlerin üzerine yapıştırılır. Diş renginde dolgu malzemesinden yapılan ataşmanlar, genelde 1-2 mm arasında büyüklükte olsa da belirli durumlarda daha büyük olacak şekilde de hekiminiz tarafından seçilebilir. Çok yakından bakılmadığı sürece çok da fark edilmeyecek olan ataşmanlar tedavi sürekliliği için gayet önemli yardımcı parçalardır ve tedavi bittikten sonra kolay bir uygulama ile çıkarılır.

Ataşmanların Uygulaması (Yapıştırılması) Nasıl Yapılır?

Kısa ve kolay bir seansta ataşmanlarınız uygulanmasını sağlayabiliriz. Dişler üzerinde ataşmanların yapıştırılacakları yüzeyleri içeren bir hazırlık yapılarak işleme başlarız. Sonrasında ise basit bir dolgu mantığı ile dişlerin hazırlanan yüzeyleri üzerine ataşmanlar yerleştirilir ve yapışması sağlanır. Bu yapışma geri dönüşlü bir bağlanmadır, yani tedavi sonrasında işimiz bitince bu ataşmanları çıkarıp, yapıştıkları bölgeleri de tamamen temizleriz. Sonrasında da dişlerinizi, yeni gülümsemenizle pürüzsüz ve parlak bir şekilde kullanabilirsiniz.

Randevu Alın
Kapat
whatsapp