Skip to main content

Şeffaf plaklar, Invisalign tedavisinde kullanılan damaklıklardır. Gün içinde ortalama 20 saat diş üzerinde durması gereken şeffaf plakların temizliği de oldukça önemlidir. Hastanın, tedavi süresince plakları temiz bir şekilde muhafaza etmesi ve kullanması tedaviye olumlu katkı sağlayacaktır. Öyle ki yemek sonrasında damakta kalabilecek kalıntılar plağın olması gerektiği gibi dişlere kuvvet uygulamasını engelleyebilir. Bu gibi olumsuz durumların oluşmaması adına, hasta günlük olarak diş fırçalamasından sonra plaklarını da yıkamalı ve temiz hale getirmelidir. Plakların temizliği, diş fırçası ve macun kullanarak plakların fırçalanması yoluyla yada sabun ve su kullanarak yapılabilir.

Yiyecek İçecekten Sonra Şeffaf Plak Temizliği

Günlük olarak birçok içecek ve yiyecek tüketilmesi her tüketildiğinde damaklığın yıkanması anlamına da gelmemekte. Her tüketimden sonra hasta ağzını su ile çalkalarsa gün içinde ek bir temizlik gerekmez. Gün içinde her tüketimde ağız çalkalanarak sonrasında şeffaf plağın takılması yeterlidir. Her gece diş ve plak temizliği mutlaka yapılmalıdır. Böylece hem dişler hem de plak temiz bir şekilde korunup tedavi sorunsuz bir şekilde devam edecektir.

Tedavi süresince diş plağında meydana gelebilecek bir deformasyon ya da benzeri sorunlar için doktorunuzla iletişime geçiniz.

Yetişkinlerde ortodonti tedavisi hakkındaki diğer blog yazımızı görmek ve bilgi sahibi olmak için tıklayınız.

Siz de şeffaf diş plağı tedavisi Invisalign ile ilgili görüşmek ve muayene olmak için iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Alın
Kapat
whatsapp