Skip to main content

Çocuklarınızın hayat boyu sağlıklı ve güzel bir gülümsemeye sahip olmaları istiyorsanız bunun için öncelikle çocuklarınız düzenli sıralanmış dişlere ve düzgün bir çene yapısına ve doğru bir kapanışa ihtiyaç duyduğunu bilmelisiniz. Çocuklarda ortodontik tedavi tam da bu aşamada devreye girer ve ileri yaşlarda oluşabilecek şiddetli ortodontik bozuklukların önüne geçmeyi sağlar. Süt dişlerinin çıkmaya başlamasıyla birlikte, diş hekimi kontrollerine de başlanmalı ve bu süreçte tespit edilen problemler için uygun tedaviler erkenden belirlenmelidir.
Çocuklar için diş teli tedavisi ve ortodontik muayene gerektiren durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:
● Çapraşık yada yanlış konumlanmış dişler
● Önde konumlanmış dişler
● Aşırı ileride ya da geride konumlanmış çene
● Yanak ısırma ya da dudak ısırma
● Parmak emme ve tırnak yeme
● Ağızdan solunum yapma
● Alt ve üst dişlerin temas etmemesi veya anormal bir şekilde kapanması
● Dengeli olmayan yüz görünümü
● Süt dişlerinin erken veya geç kayıpları

Çocuklarda Ortodontik Tedavi Aşamaları Nasıldır?
Çocuklarda ortodontik tedavi, daimi dişler sürdükten sonra yapılmaktadır. Bu ortodontik tedaviler aşağıdaki aşamaları kapsamaktadır;
● Hareketli apareyler (hastaların kendi kendine takıp çıkarabileceği, damaklık olarak bilinen apareyler)
● Ağız dışı apareyler
● Ağız içi sabit apareyler (Teller ve braketler)
● Şeffaf plaklar
● Çene genişletme aygıtı
● Gömük diş sürdürme
● Çekimli tedavi
Düzenli kontroller başladıktan sonra, dişlerin sürmesi ile ilgili kontroller devam eder bununla birlikte çürük dişler ve eğer ihtiyaç duyulursa süt dişleri çekilir. Çene genişletici damaklıklar kullanılarak dişlere yer açılabilir ve üst çenenin hacmi değiştirilir. Tedavi yöntemleri çocukların diş yapılarına ve var olan problemlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Sürekli dişlerin çıkmaya başlamasıyla birlikte uygulanan çocuk ortodonti tedavileri, ileri yaşlarda olası görülebilecek ağız içi sorunları engellemekle beraber çocuğunuza sağlıklı bir gülümseme de kazandırır.

Randevu Alın
Kapat
whatsapp