Skip to main content

Invisalign (telsiz ortodonti) tedavisi; dışarıdan neredeyse görünmeyen, şeffaf diş plaklarından
oluşan, takıp çıkarılabilen plaklar kullanılarak dişlerinizin sıralanmasını sağlayan bir ortodontik tedavi yöntemidir.
Dişlerinde sıralanma problem olan bir hastaya invisalign yöntemiyle şeffaf plak tedavisinin uygulanıp, uygulanamayacağı ortodonti uzmanı muayenesi sonrası netleşmektedir. Ancak 7 yaşından 70 yaşına kadar çarpık diş sorunu yaşayan kişilere doktor onayı verildikten sonra invisalign yöntemiyle şeffaf plak tedavisi yapılabilmektedir. Çocuklarda ortodonti tedavisi için son derece uygundur. Çapraşık dişlere uygulanan bu yöntem ile dişler istenilen görünüme kavuşmaktadır. Dişlerde sıralanma bozukluğu, alt çenenin geride olması, örtülü kapanış gibi problemler invisalign şeffaf plak tedavisi ile tedavi edilebilmektedir. Şeffaf plakların uygulanamayacağı bazı belirli problemler olsa da günümüzde birçok problemin etkili bir şekilde tedavi edilmesini sağlayabilmektedir.

Ayrıca hastaların diş eti dokularının sağlıklı olması da bu tedavinin uygulanması için oldukça önemlidir. Eğer dişlerde çürük var ise yada diş etleri sağlıklı değil invisalign yöntemiyle şeffaf plak tedavisi uygulanmadan önce mutlaka bu problemlerin tedavi edilmesi gerekmektedir. Hastaların tedaviye uygunluğu bir ortodontik uzmanı muayenesi ile belirlenmektedir.

İnvisalign ile şeffaf plak tedavisinin avantajları aşağıdaki gibidir;
● Invisalign tedavisinde dijital diş hekimliği yöntemleri ile hastanın ağız ölçülerine göre özel olarak tasarlanan şeffaf plaklar kullanılır. Tamamen kişiye özel bir tedavi yöntemidir.
● Şeffaf plak tedavisinin avantajlarından en önemlisi, görünümüdür. İnvisalign tedavisinde kullanılan şeffaf plakların ağzınızdaki varlıkları neredeyse fark edilemez. Estetik görünümü, şeffaf plakların tercih edilmesinin en önemli sebeplerindendir.
● Invisalign tedavisinde yemek yerken, bir şeyler içerken veya dişlerinizi fırçalarken plakları kolayca çıkarabilirsiniz.
● İnvisalign tedavisinin avantajlarından bir başkası da, diş teli tedavisinde yaşanabilen olası ağız içi tahrişlerin ve yaralanmaların yaşanmamasıdır. İnvisalign tedavisinde ağız içinde herhangi bir tel ve metal bulunmadığı için ağızda yara, batma, sürtünme gibi sorunlar yaşanmaz. Bu da hastaya konforlu bir kullanım sağlamaktadır.

Randevu Alın
Kapat
whatsapp