Skip to main content

Diş telleri ile dişlerinizi düzeltmeye başladıysanız size şu iyi haberi verebilirim; dişleriniz teller varken de kendi renginde ve parlak görünebilir, bunun için tek yapmanız gereken biraz hassas bir bakım.

Tellerin ve braketlerin varlığı, kesinlikle, tek başına diş çürüklerine sebep olmaz. Diş çürüklerine sebep olacak olan yetersiz ağız bakımıdır. Yetersiz ağız bakımının bir diğer tatsız sonucu da, braketlerin etrafında oluşan bakteri plaklarının ortaya çıkardıkları asitin kullandığımız yapıştırıcıların çözünmesine sebep olarak braketlerin dişlerden daha kolay kopmasına sebep olmasıdır. Braketlerin kırılmaması için dikkat etmeniz gereken diğer konular için ortodonti tedavilerine bakabilirsiniz.

Braketler ve teller varken diş fırçalamanın normalde olduğundan biraz daha zaman gerektireceğini kabul ederek başlayalım. Tellerin ve braketlerin arasının temizlenmesi için, doktorunuzun önerisine göre birden fazla diş fırçası kullanılabilir- mesela biz kliniğimizde 2 adet diş fırçası öneriyoruz-. Bu fırçalar sırasına göre ve belirli amaçlarla kullanılır (bir tanesi ile diş etlerine yakın kısımları, diğeri ile tellerin altında kalan alanları fırçalamak gibi ) ve en önemlisi bu fırçaları kullanırken etkin bir temizlik sağlamak için olması gerektiği gibi -ağzınızda teller yokmuş gibi- fırçalamak. Diş fırçası ya da fırçalama işleminin kendisi tellerin ya da braketlerin kırılmasına sebep olmaz, bunun için dişlerinizi bol bol fırçalayabilirsiniz.

Diğer bir konu da süreden tasarruf etmemek, diş fırçalamak -özellikle ağzımızda teller ve braketler varken- bir miktar zaman alan bir uğraştır ve iyi bir sonuç almak için bu zamanı göze almamız gerekir. -Bizim hastalarımız önerimiz toplam 5 dakika sürecek diş fırçalama seanslarıdır-.

Dişleri fırçalarken hangi macunu kullandığımızın belirli noktalarda bir önemi olabilir ama en önemlisi, dişlerimizi etkili bir şekilde ve doğru sürede fırçalamak, özellikle de teller ve braketlerle yaşarken.

Randevu Alın
Kapat
whatsapp